RUNNERSINFORMATIE

De X-Run wordt georganiseerd op zaterdag 3 oktober. De X-Run afstanden zijn:
- Kids 2km
- 6km
- 10km
- 21km

Het parcours start en finisht op het Dorpsplein van Callantsoog. Dit plein en de duinopgangen zijn verhard. De rest van het parcours is strand (kijkend tot de horizon), gravel, grasstroken, bos (met vogels), natuurgebieden, paardenbaan (zonder paarden), houten vlonders van het paviljoen (met mensen op het terras) en houten trapdelen (voorzichtig!). Echt anders.

De 21km runners starten om 14:00 uur. Gelijk daarachter de kids (14:01 uur). De 6km en 10km runners gaan om 15:00 uur in één groep weg.

INSCHRIJVEN

Het inschrijfgeld voor de X-Run (6km, 10km en 21km) is € 15,-. In het inschrijfgeld is inbegrepen:
 • Prachtig uitgezet parcours;
 • verkeersregelaars die het parcours verkeersluw maken;
 • professionele wedstrijd tijdregistratie door Mylaps (inclusief transponderhuur);
 • kosten voor de inschrijving en de professionele organisatie;
 • welkomstgeschenk voor elke runner;
 • toegang tot toilet;
 • genoeg te zien voor het hele gezin;
 • ongevallen en opvangruimte EHBO;
 • voldoende sportvoeding aanwezig;
 • gezellig dorpsplein met activiteiten en muziek;
 • ruime, grote en gratis parkeerplaats;
 • €1,- wordt verplicht afgedragen aan Staatsbosbeheer.
Schrijf je HIER in.

PARCOURS

De route van het parcours is hiernaast te zien. De lengte is 10 kilometer. De start begint vanaf het Dorpsplein om 15:00 uur, de houten trap op, rechtsaf naar beneden en richting de volgende duinopgang naar het strand. Aangekomen op het strand, gaan zij halverwege Callantsoog en Groote Keeten van het strand af het duin over. Via het natuurgebied van Landschap Noord Holland gaan ze richting Abbestee.

Nadat de Abbesterderweg is overgestoken, gaan de runners via een paardenbaan richting de werkplaats van Kroon Tweewielers. Langs de werkplaats mogen de runners over een technische hindernis lopen.

Dan lopen we naar het natuurgebied van Staatsbosbeheer en uit de bomen gekomen, vervolgt de route zich via de schapendijk naar Hotel de Horn. Na het hotel gaan de runners langs het Zeeweg bosje over de Zeeweg richting strandopgang Kiefteglop.

Vervolgens de klim via het duin richting het strand. Even een klein stukje strand en weer klimmen om het duin op te gaan. Wel geholpen door wat rijplaten / schapenhekken.

De runners gaan via de houten trap naar beneden om op het plein te komen.

De opkomst van het water zal onder andere afhankelijk zijn van de wind. Wanneer het tij snel opkomt kunnen wij als organisatie het parcours aan te passen. Dit willen wij natuurlijk het liefste niet.

PARKEREN

Wanneer je Callantsoog via de zuidzijde komt binnen rijden, heb je vlak na het bebouwde kom bord Callantsoog, een enorme parkeergelegenheid. Daar kun je je auto de gehele dag gratis parkeren. Wanneer je van dit parkeerterrein Callantsoog in fietst naar het Dorpsplein (ongeveer 300 meter) kun je het evenement en dus het inschrijfbureau (in de tent) niet missen.

Kom je langs het duin vanaf het noorden, dan is er vlak na restaurant Prima Bella, eveneens een grote parkeergelegenheid, waar je je auto de gehele dag gratis kunt parkeren. Vervolg deze weg verder per fiets (ongeveer 400 meter) en je arriveert ook op het Dorpsplein.

Er wordt ook ruimte gecreëerd op het plein voor deelnemers om een Tacx of rollerbank te plaatsen. Wanneer je teammaat aan de wedstrijd deelneemt, kun jij je spieren warm houden. Deze ruimte is helaas beperkt. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt is hier het motto. Vraag in ieder geval aan de organisatie waar je kunt staan. Er is wel voldoende plaats op de parkeergelegenheden, echter het overzicht op het evenement zal er dan niet zijn.

VOEDING

Dit jaar hebben wij sportvoeding van TriSportPharma. Op het Dorpsplein kun je deze sportvoeding pakken. Dit jaar kun je ook je bidon ermee vullen. We hebben genoeg!!

Ook zijn er water, bananen, winegums en repen te pakken. Zorg dat je ook je eigen voeding bij je hebt. Dan grijp je nooit mis.

RESPECT

Tijdens de X-Run run je in en om Callantsoog over strand, duinen, heide, wegen, grasvelden, camping en een hotel landgoed. De goede samenwerking met de verschillende terreinbeheerders, Natuurmonumenten, Gemeente, ondernemers en Staatsbosbeheer maakt het mogelijk dat wij met zijn allen van dit fantastisch parcours gebruik mogen maken. Respecteer de natuur en omgeving, laat geen afval achter (verpakking sportvoeding), breng geen beschadigingen aan en maak anderen hierop attent.

Wanneer juryleden zien dat een runner dit wel doet, is de straf simpelweg diskwalificatie.

En natuurlijk de verkeersregelaars. Zij staan er voor jou. Wil je hun wijze van handelen gewoon respecteren?! Ook als ze het volgens jou niet helemaal goed doen.

COMBIKLASSE

Je hebt enthousiaste bikers. Je hebt enthousiaste runners. Je hebt ook enthousiaste bikers en runners. Ben jij zo’n persoon. Dan kun je dit weekend helemaal uit je dak gaan. Zaterdag lekker runnen en zondag lekker biken. En je krijgt nog korting op de inschrijving ook!

Met de COMBIKLASSE doe je mee met de Topklasse bij de X-Bike en met de 10 kilometer bij de X-Run.

Op de inschrijfpagina kun je aangeven dat je wilt deelnemen aan het combiklassement. Je hoeft je maar 1 keer in te schrijven.

Bij dit combiklassement hoort natuurlijk ook een podia als individuele atleet. Zondag is daarvoor de prijsuitreiking voor de dames en voor de heren.