Terug

Verslag editie 2015

De zondagochtend begon voor de organisatoren om 6:00 uur. Controle van een dag eerder uitgezet parcours en de verdere inrichting van het plein, staat op het programma. De bikers kunnen vanaf 8:00 uur hun startnummers ophalen en dan wil je als organisatie alles gereed hebben. Langzaam begint het te leven op het plein. Bikers melden zich, nemen hun plaatsen in of bouwen hun tent op. Op zoek naar comfort, zodat wanneer er niet gereden hoeft te worden, zij zich optimaal kunnen sparen.
Om 10:00 uur staan er uiteindelijk 51 individuele bikers, 67 team bikers en 91 funklas bikers om deel te nemen aan Callantsoog on Wheels editie 2015. Eén quad en twee motoren begeleiden ze naar het strand. Een prachtig beeld als er een sliert bikers het plein verlaat. Wanneer nagenoeg iedereen op het strand aanwezig was, kon het geweld los gaan. En dat was ook zo! De motoren en quad reden vol gas weg. De bikers er volle bak achteraan en de hele groep brak gelijk in stukken. Het waren Richard Jansen en Roy Beukers die afstand namen van iedereen. Maar ook daarachter brak het. Prachtig om te zien hoe een ieder zijn eigen wedstrijd er van maakt.
De eerste bikers die doorkwamen waren teams Imming/Jansen en kort daarachter Beukers/De Waard. Zij zouden uiteindelijk strijden om plaats 1 en 2 bij de heren teams. Het verschil was halverwege de race nog maar 35 seconden. Uiteindelijk hadden team Imming/Jansen een voorsprong van 3:32 minuut op team Beukers/De Waard en pakte zij in een tijd van 4:33:55 uur, de titel #COW2015 heren team. Team De Nijs/Burger kon in de 6de ronde het verschil maken met team Beerepoot/Appel. Bij de doorkomst na de 5de ronden waren de teams namelijk nog aan elkaar gewaagd. Het verschil werd daarna per ronde groter voor team De Nijs/Burger en pakte zij de derde plek.
Bij de damesteams was het team Snip/Ites die de eerste ronde de eerste positie hadden. Een voorsprong op team Groot/Broekaard van ruim een minuut. Echter na de vierde ronde waren team Groot/Broekaard weer aangesloten bij team Snip/Ites. Dit team, wat elke editie nog heeft meegedaan, heeft de nodige ervaring hoe deze race op te bouwen. Elke ronde die vervolgens gereden werd, konden zij hun voorsprong uitbouwen en stonden zij wederom op de bovenste plek van het podium. Toch reden team Groot/Broekaard goed en sterk door. De tweede plek was dan ook voor hen met een verschil van ongeveer 24 minuten op de nummer drie, team De Vries/Hoornsman.
Bij de mixteams was na de eerste doorkomst de plaatsen van nummer 1, 2 en 3 bepaald. Team Van Splunter/Vlasveld kwamen als eerste door. Gevolgd door team Bood/Bood en daarna team Van Splunter/Montsma. Alle drie de teams bouwden hun voorsprong uit op hun achtervolgers. Na 4:55 uur hadden team Van Splunter/Vlasveld ruim 110 kilometer afgelegd.
Naast de drie categorieën in de teams, zijn er natuurlijk ook nog de individuele bikers. Bij de dames waren er helaas maar twee inschrijvingen. Laura van Regenmortel en Annemarie Kranenburg streden om de eerste plaats. Door alleen al van start te gaan, was de tweede plek in ieder geval al in de tas. Dat maakte de prestatie er zeker niet minder om, want beide dames lieten het nergens liggen. De titel #COW2015 individuele dame ging naar Laura van Regenmortel, dus pakte Annemarie Kranenburg de tweede plek. Laura haar positie in het algemeen klassement van de individuele bikers was uiteindelijk 12, wat een topprestatie te noemen is. Annemarie haar algemene positie was 27ste. Een goede positie in de middenmoot tussen al dat mannen geweld.
Geheel onverwachts stond Ramses Bekkenk bij de inschrijving op de zondagochtend. Startnummer 100 was achter gehouden en een mooi nummer voor de winnaar van editie 2014. Vanaf de start maakte Ramses een verschil ten opzichte van zijn concurrenten. Hij bouwde zijn voorsprong elke ronde uit. Na 3:57:32 had hij een keurige 102 kilometer afgelegd. De spanning in deze categorie kwam van Sem Huitema, Jody Tesselaar en Henk van Vuure. Sem en Henk konden elkaar goed bijhouden de eerste vier ronden. De ronde daarna had Sem een kleine voorsprong die hij vervolgens uitbouwde en zijn 2 plaats veilig stelde. Jody zat bij elke doorkomst vlak achter Sem en Henk. Bij de doorkomst van ronde 7 wist hij zelfs de derde plek weer terug te pakken met een voorsprong op Henk van enkele luttele seconden. Ook hij wist dit uit te bouwen en met nog één ronde te gaan mocht hij 41 seconden langzamer rijden om op een derde plek over de finish te komen. 41 Seconden werd echter 1:18 minuut en dus moest hij zijn derde positie toch nog afstaan aan Henk.
Mooi weer, een goed tij, stevig strand en fijne sterke deelnemers maakte Callantsoog on Wheels editie 2015 een prachtige Callantsoog on Wheels. Tot editie 2016!!