Terug

Verslag editie 2016

De start van editie 2016 moest onverwachts 30 minuten worden uitgesteld. Om 10:20 uur stonden er bijna 300 bikers (64 individuele-, 67 teams- en 70 funklas-bikers) klaar om op de song “High Way to Hell” van “ACDC” geneutraliseerd naar het strand te gaan. Daar aangekomen gingen wij vervolgens om 10:30 uur weg voor de 5-uur durende Callantsoog on Wheels. Dit over een parcours van net geen 10 kilometer.

Het was Robbert de Nijs die als een malle wegging en het hele peloton achter zich liet. Het verschil wat Robbert in de eerste twee ronde maakte en Roy Beukers verder uitbouwde, was niet meer in te halen door de andere team-bikers. Zij kwamen dan ook na 13 ronden en met een tijd van 5:03:25 uur als eerste over de finish. Achter deze winnaars reden team Sam de Nijs/Gijs Burger en team Marten Haitjema/Siert Minkema gelijk op. In de 5-de ronde reden De Nijs/Burger van hen weg. Uiteindelijk werden De Nijs/Burger tweede team-bikers. Team Stijn Appel/Ivan Beerepoot wisten team Marten Haitjema/Siert Minkema in de 12de ronde in te halen en veroverde daarmee de derde plek. Het podium van de team-bikers heren was daarmee gevuld.

Bij de mix-teams bikers was het net als bij de heren-team bikers vrij snel duidelijk dat team Pim de Waard/Mirjam Bruin de eerste plek zouden behalen met 11 ronden in een tijd van 5:03:53 uur. Alleen pech zou hun van deze plek kunnen halen. Dat is hen gelukkig niet overkomen. Daarachter was spannender. Team Robert Jan Bood/Anita Bood (zoon/moeder) reden vanaf ronde 4 op de tweede plek en konden dit tot het einde toe vasthouden. Team Jeanet van Liere/Perry Wit reden na de 4de ronde nog op de derde plek. In de 8ste en 10de ronde sloeg vermoeidheid toe. Zij werden in deze ronde ingehaald door Team Willem Thijsse/Anne Marsman. Op het nippertje konden Team Willem Thijsse/Anne Marsman dus de derde plek op het podium bestijgen. Anne vond Callantsoog on Wheels minder dan dat ze ervan had verwacht. Toen ze hoorde dat zij de derde plek hadden veroverd, was het opeens wel een gaaf evenement. Wat een podiumplek niet kan doen!

De dames-team bikers team Irma Snip/Femke Beekman, team Renate van Doorn/Rosa van Doorn en Team Cindy de Vries/Ilse Hoornman reden niet ver uit elkaar. Zij streden om plek 2, 3 en 4. Team Louise van Vuure/Nina Kessler waren namelijk oppermachtig. Zij werden eerste met 11 ronden in een tijd van 5:23:29 uur. Door een lekke band van Irma in de 6de ronde viel haar team (balend als een stekker) uit. De andere twee teams gingen verder voor plek 2 en 3. De verschillen in rondetijden bij Team de Vries/Hoornsman waren groter dan de rondetijden van Team Van Doorn/Van Doorn. Toch kon Team De Vries/Hoornsman elke ronde hun tweede plek goed verdedigen. Team Van Doorn/Van Doorn werden daardoor derde.

Bij de individuele-dames bikers gingen er 4 bikers van start. Allen hebben de 5 uur top uitgereden. Yvonne de Jong nam de leiding en zij is niet meer in gevaar geweest. Eerste plek voor haar na 11 ronden in een tijd van 5:20:46 uur. Daarachter hielden Wil Broekaart en Amber Boks elkaar goed in de gaten. Pas in de 4de ronde kon Wil Broekaart uitlopen. Vanaf deze ronde waren haar rondentijden telkens sneller en was Amber Boks geen gevaar meer. Wil Broekaart kwam als laatste deelneemster binnen en mocht gelijk naar het podium voor haar tweede plek. Amber Boks pakte dus de derde plaats.

Het was wederom Ramses Bekkenk die bij de individuele-heren bikers de leiding nam. Bram Rood reed door afmelding van zijn team maat Bram de Waard nu bij de individuele bikers. Hij bleef keurig bij Ramses Bekkenk, echter in de 5de ronde kreeg hij een afloper, waardoor er tussen deze heren een verschil kwam. Bekkenk besloot echter na 8 ronden te stoppen en dus ging Bram Rood aan de leiding. Ook Sem Huitema stopte na 8 ronden. Een val moest hem dit doen besluiten. Achter Bram Rood zaten nu nog Joris Blokker en Henk van Vuure te strijden om plek 2 en 3. Joris had na 6 ronden een kleine 5 minuten voorsprong. Dit kon Henk van Vuure niet meer goedmaken. Het verschil werd uiteindelijk tussen deze twee heren bikers 6 minuten. Bram Rood kwam als eerste over de finish na 12 ronden.

Een prachtig podium van een prachtig bikers-veld. Vele startte na Callantsoog on Wheels de Bart Brentjes Challenge of Hoek van Holland-Den Helder. Callantsoog on Wheels blijkt voor deze races ook een goede voorbereiding te zijn.